close
El País

L’espoli d’oliveres centenàries obliga a legislar a Catalunya

L’espoli d’oliveres centenàries obliga a legislar a Catalunya
Arbres centenaris i mil·lenaris cobren valor com a element de decoració i jardineria i són arrencats impunement. Un patrimoni mil·lenari es talla de pressa i corrents i sense marxa enrere. La compravenda d’oliveres monumentals està empobrint la comarca catalana de les Terres de l’Ebre, un territori que sempre va ser agrícola i on ara les finques abandonades donen pas a un negoci que arrenca de la terra arbres singulars per embellir els jardins dels adinerats. La preocupació d’alcaldes i ecologistes ha arribat al defensor del poble català, el Síndic de Greuges, i al Parlament, que treballa en una llei per protegir la memòria que atresoren les oliveres mil·lenaris.Seguir leyendo.Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/07/05/catalunya/1562341558_037509.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Marc Rovira

Publish date : 2019-07-07 20:09:45

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País

The author wa-news